S*Hyrrokkin's blogg

S*Hyrrokkin's blogg

Om oss

S*Hyrrokkin's uppfödning av norska skogkatter drivs av mig (Mimmi) och min sambo Robin.

Här på bloggen kan ni följa våra tre katter Achilles, Aghamin och Impa i det som har med aveln att göra, men även i mer vardagliga bestyr.


Mat- och sovdags.

Kattungar / AvelPosted by Mimmi Thu, December 31, 2009 04:15:36
Nu har Impa haft samma bolåda (sängbordet) länge. Kommer inte ihåg när hon bytte sist, men det var ett tag sedan nu. Det är ju kul att hon trivs i den, men ungarna börjar bli så stora att dem vill ta sig ur bolådan. Men det kan dem inte, ingången är ju i taket och väggarna säkert 35-40 cm höga. Fast det är inte så att de inte försöker. De skrapar och piper och vill upptäcka världen utanför, så vi har börjat ta ut dem och ha dem i sängen ett par timmar om dagen, uppdelat i omgångar.


Förresten tröttnade vi på att Impa hela tiden lyckades hitta helt omöjliga ingångar för att komma under sängen, så vi tog bort sängbenen. Nu ligger stommen direkt på golvet. Försök komma under sängen nu då! ;)


Hur som helst, ungarna tycker det är jättekul att vara i sängen, och även Impa finner sig i att dem är där. Hon ligger oftast nedanför på golvet och kommer med jämna mellanrum för att titta till dem och ge dem mat, men annars så kryper ungarna omkring och utforskar. Snart är det nog dags att försöka flytta över dem till en bättre bolåda med hage permanent. Från början ville vi ha hagen i vardagsrummet, men med tanke på Impas envishet får vi nog tänka om och göra hela sovrummet till en enda hage. Fast det å andra sidan kommer bli svårt med tanke på att vi inte vill ha små kattungar i sängen av rädsla för att mosa dem. Men vi får se hur det blir. Smidigast vore att ha hagen i vardagsrummet, men vi måste få Impas godkännande också :)


Tog en bild när Impa gav ungarna "mellanmål" och husse lyckats somna som vanligt. Tur att vi är två som kan hålla koll på bäbisarna och att inte båda slocknar så fort kroppen hamnar i vågrät position ;)