S*Hyrrokkin's blogg

S*Hyrrokkin's blogg

Om oss

S*Hyrrokkin's uppfödning av norska skogkatter drivs av mig (Mimmi) och min sambo Robin.

Här på bloggen kan ni följa våra tre katter Achilles, Aghamin och Impa i det som har med aveln att göra, men även i mer vardagliga bestyr.


Kullen 1 vecka

Kattungar / AvelPosted by Mimmi Fri, December 18, 2009 18:27:42

Tiden går så fort, kullen är redan en vecka. Det har varit tomt med uppdateringar ett par dagar, men det har helt enkelt inte funnits så mycket att uppdatera med. Ungarna växer och mår bra, Impa har kommit in i mammarollen ordentligt och fram till igår har hon legat nöjd och glad i sängbordet vi gjorde iordning, men igår som sagt då var det tydligen dags för en flytt igen. Så vi bäddade rent i transportburen och ställde den på ett nytt ställe i sovrummet och det var okej. Så nu ligger dem där. Får se hur länge det håller den här gången.


Det är stora fina ungar "vi" fått. Har inte gjort dagens vägning än, men igår låg honan (som är den minsta av dem fyra) på 217 g och största hanen (harlekinen) på 262 g. Bra vikter. Som ni ser har dem börjat öppna ögonen också!


Både jag och Robin har kännt lite "dåliga omen" över att döpa ungarna för tidigt, samt att vi inte heller varit helt överens, men nu är det dags att presentera ungarna vid namn officiellt! :) Namnen kommer från kortspelet Magic the Gathering.


S*Hyrrokkin's första kull består alltså av:

(ordningen på namnen följer bilderna - 1:an längst upp till vänster och fortsätter radvis. Mönstrena kan komma att ändras)


S*Hyrrokkin's Amber Prison, hona, f 09 23 (svartsköldpaddtigré med vitt)

S*Hyrrokkin's Acid Rain, hane, n 02 23 (svarttigré harlekin)

S*Hyrrokkin's Ajani Goldmane, hane, d 09 24 (rödspotted med vitt)

S*Hyrrokkin's Ambush Party, hane, n 01 21 (svartagouti van)