S*Hyrrokkin's blogg

S*Hyrrokkin's blogg

Om oss

S*Hyrrokkin's uppfödning av norska skogkatter drivs av mig (Mimmi) och min sambo Robin.

Här på bloggen kan ni följa våra tre katter Achilles, Aghamin och Impa i det som har med aveln att göra, men även i mer vardagliga bestyr.


Flytt igen.

Kattungar / AvelPosted by Mimmi Mon, December 14, 2009 00:00:28
Ja den där tösen blir aldrig nöjd. I morse började Impa flytta ungarna igen. En unge (storkillen) hade hon hunnit dra in bakom sängen, så det blev för oss att krångla ut honom igen och då såg vi till att täta runt hela sängen så att varken Impa eller någon annan kan ta sig in där igen. Hon blev mycket irriterad över det kan jag lova!
Vi testade ställa in en ny låda på en annan plats i rummet (men det är bara ett 6 kvm stort rum så det finns inte så många ställen att välja på), men den lådan dög inte. Då testade vi att tömma vårt sängduksbord som är som en fyrkantig låda där man drar locket åt sidan för att öppna. Vi la in ett rent lakan och sedan ungen Impa bar omkring på, och hon hoppade genast i och la sig och ammade. Yes, godkänt, så vi la i resten av ungarna också. Och dessutom - peppar peppar- så har hon trivts i lådan hela dagen. Det var en väldigt bra isolred låda för övrigt, man känner tydligt temperaturskillnaden när man sticker ner handen. Det gillar vi!

Jag passade på att använda en av dem gamla kartongerna att bygga en till ny låda. Gjorde den så hög att den precis går att få in under sängen, så nu står det en till låda under sängen (medans resten fortfarande är tätat, så enda öppningen för att komma under sängen är den som leder in i lådan) som hon förhoppningsvis hittar och gillar om hon skulle få för sig att flytta dem igen. Men hoppas hon stannar där hon är nu.

För övrigt så fortsätter ungarna öka i vikt och vanen är nästan ikapp storkillen Biggles, det skiljer bara ett par gram. Heja!